UITGELICHT: SUPERIEURE BRANDDETECTIE MET ASPIRATIE SYSTEMEN

UITGELICHT: SUPERIEURE BRANDDETECTIE MET ASPIRATIE SYSTEMEN

06-08-2024

Ook het pendelen (het plaatsen van rookmelders op een voet die de melder omlaag brengt) van melders helpt niet altijd, de warmtedeken is vaak simpelweg te dik en de melders hangen alsnog in de warmtedeken!

Ook tocht kan rookmelders belemmeren in tijdige detectie, aspiratie systemen hebben nauwelijks tot geen last van bovengenoemde nadelen. Een aspiratie systeem bestaat uit een leidingstelsel van speciale kunststof leidingen waarin gaatjes zijn geboord die de lucht actief aanzuigen. Eenmaal aangezogen komt de lucht in de Aspiratie unit welke middels slimme detectie technieken en algoritmes bepaald of er deeltjes in de lucht zitten die het rechtvaardigen om een brandalarm te geven.

Wij plaatsen aspiratie systemen in (sterk) vervuilde industrieomgevingen maar ook in magazijnen en stallen of ruimtes met zonnepanelen omvormers of serverruimtes, overal waar branddetectie serieus genomen wordt kunnen wij u helpen met het juiste aspiratie systeem. Iedere situatie is uniek en dient altijd goed bekeken te worden, het simpelweg ophangen van een systeem geeft niet altijd  de juiste oplossing.

Daarom hebben wij meerdere van de toonaangevende merken aspiratie systemen in ons pakket, van extreem snelle detectie tot wat ongevoeliger indien de omstandigheden daar om vragen.

Of het nu gaat om een magazijn van 5000m2 of een technisch ruimte van 10m2, wij kunnen u helpen.

Neemt u branddetectie serieus, neem geen risico en ga met de experts op het gebied van branddetectie in zee. Bel 0416-320340 voor meer informatie.